06 36 520 240 • Utrecht / Vleuten info@burnout-experts.nl

Over Burn-out Experts

Burn-out Experts is een samenwerking tussen
Sophie Hickox, Haptotherapeut en Nicolette Verheem, Health coach.

Hoe het begon

Sophie en Nicolette speelden samen in het Nederlands Ultimate Frisbee team. Ze werden vriendinnen – elkaars getuigen – ieder een eigen weg gegaan – weer bij elkaar gekomen.

We ontdekten, dat we beiden experts zijn in het begeleiden van cliënten met stress en burn-out, complementair zijn in dit werk en samen een pracht-team vormen.

Het geeft een enorme boost samen te werken!  Onze cliënten vinden het complete pakket van haptotherapie, coaching, beweging en ontspanning een verrijking.

De kern van de begeleiding

De gezamenlijke gedachte in onze begeleiding is dat we de periode van overspannenheid niet als falen zien, maar als een wake-up call. Time for a change.  Wat er kan veranderen zie je zelf vaak niet meer. Wij helpen je daarbij. We gaan samen met jou op pad in deze change, helpen je je kompas te gebruiken. Met je denken en voelen op elkaar afgestemd, op weg naar je bestemming.

Wij gaan er vanuit dat er interne- en externe stressfactoren zijn die kunnen leiden tot een burn-out of overspannenheid. In ons werk ligt de primaire focus op het krijgen van inzicht in, en het veranderen van patronen bij jezelf. Door aandacht te hebben voor thema’s als grenzen, verantwoordelijkheid en perfectionisme.

Ieder mens is uniek. Dit betekent dat geen begeleidingstraject hetzelfde is. Belangrijk is dat ieder mens hiervoor zijn eigen pad kiest.

We hebben een holistische benadering: we gaan er vanuit dat ons lichaam, denken en voelen met elkaar verbonden zijn. Een stressvolle gedachten, geeft bijvoorbeeld sensaties in het lichaam (spanning, hoge ademhaling). In de begeleiding maken we je bewust van deze verbinding. De signalen die je lichaam je laten voelen zijn net zo waardevol als je normen en waarden die in je gedachten zijn. Het resultaat is dat je leert je denken, voelen en lichaam in zijn geheel weer als kompas te gebruiken. Dit geeft stevigheid en houvast.

We werken ervaringsgericht (lichaamswerk). Dit houdt in dat we met verschillende oefenvormen werken om je te laten ervaren wat er in jou gebeurt. Bijvoorbeeld als jij je grens aangeeft of als je verantwoording laat daar waar het hoort.

.

Sophie Hickox (1967)

Sinds 2009 werk ik als GZ-Haptotherapeut in mijn eigen praktijk in Vleuten.

In mijn werk probeer ik cliënten met klachten van overgespannenheid of burn-out (weer) bewust te maken van zichzelf; hun voelen, denken en handelen.

Door een verandering van jezelf: maak je keuzes die dichter bij jezelf liggen, verandert de beleving van je problemen en je contact met anderen.

Voorafgaand aan mijn werk als GZ-Haptotherapeut heb ik ruim 20 jaar gewerkt als verpleegkundige. Naast mijn opleiding tot Verpleegkundige en Haptotherapeut heb ik de volgende opleidingen gedaan: Organisatie&Beleid aan de UvA, Recreatie Sportleider, Yogadocent en heb ik me verdiept in esotherische geneeswijswijze, mindfulness en boeddhistische leer.

Naast mijn werk als GZ-Haptotherapeut, ben ik moeder van twee pubers, partner, natuurliefhebber en sport ik graag.

Nicolette verheem (1966)

Ik woon samen met mijn man in Utrecht en heb mijn praktijk MetJet Coaching in een oud klooster in het centrum van Utrecht.

In mijn loopbaan heb ik me ontwikkeld van sportdocent, fysiotherapeut, NLP-master naar Health Coach.

Nu combineer ik alles. Lichaam én geest met elkaar  verbinden is mijn expertise. Ik help cliënten in contact te laten komen met hun diepere weten, het onderbewuste waar een schat aan informatie ligt.

Ik geloof dat hoe vreselijk lastig overspannen en burn-out ook is, het soms nodig is om een switch te kunnen maken in je leven. Met zelfvertrouwen doen wat bij je past, op een manier waar jij en je omgeving ‘rijker’ van worden.